Kadın boşanırken nafaka alabilir mi Aile mahkemelerinde en çok karşılaşılan soru ile karşınızdayız. Blog yazımızın içerisinde yer alacak olan boşanırken nafaka alınır mı? Kadın boşanırken nafaka alabilir mi? Soruları için detaylıca bilgi aktaracağız. Evlilik, kadın ve erkeğin hayatlarını bir çatı altında devam ettirmesi, birbirlerine iyi günde, kötü günde yardımcı olması ile bir arada olmaktır. Bazı durumlar, anlaşmazlıklar, eşler arası uyumsuzluk boşanmaları beraberinde getirmektedir. Ülkemizde boşanma davalarının sayısı epey fazladır. Anlaşmalı boşanma elbette mümkün. Fakat iki bireyinde her zaman sorunsuzca boşanması mümkün olmayabilir. Hem velayet davası hem de boşanırken nafaka durumu akıllara takılmaktadır.

Kadın boşanırken nafaka alabilir mi

Çalışmayan kadınların boşanma süresi boyunca kaygıları artabilmektedir. Ekonomik özgürlüğünün olması bireyi güçlü kılar, hayata tutunmasını sağlar. Ancak kadın çalışmıyor ise boşanırken nafaka isteyebilmektedir. Hatta çalışsa dahi belli bir gelir seviyesi olması durumunda bile nafaka isteyebilir.

Nafaka çeşitleri nelerdir? Hangi nafaka alınır?

  • Tedbir nafakası
  • Yoksulluk nafakası
  • İştirak nafakası

Tedbir nafakası, boşanma davası süresince veya dava açılmadan önce eşe, 18 yaşından küçük çocuklara verilmesi uygun görülen nafakadır. Yoksulluk nafakası, evli çiftlerin ayrılmasından sonra resmi olarak evliliğin bitmesi ile başlamaktadır. Geçim zorluğu yaşayacak olan eşin diğer eşe vereceği nafaka türüdür. İştiraf nakafası nedir? Boşandıktan sonra çocuk velayetini alamayan eş hakkında verilen nafakadır. Örneğin velayetin anneye verildiğini varsayar isek babanın çocuğuna vereceği nafaka olarak geçmektedir. Burada amaç çocuğun giderlerinin karşılanmasıdır.

Nafaka süresi ne kadar

Süresiz olarak nafaka talep edilebilmektedir. Geçim sorunu olmayacak şekilde, diğer tarafa ödenecek nafaka miktarının süresi olmaksızın ödeme sağlanabilmektedir.

Hukuk devletinde hakların dava yolu ile teslim edilmesi, taraflar için en doğru ve adaletli olandır. Yaşanılan konu her ne olursa olsun mahkemelerin, yargının vermiş olduğu kararlar ile hareket edilmelidir. Elbette kararlara itiraz yolu da açıktır. Bu yazımızda kadın boşanırken nafaka alabilir mi sorusuna yanıt vermeye çalıştık. Detaylı bilgi için boşanma avukatı sayfasını ziyaret edebilir, bilgi alabilirsiniz.